Bramboračka
Doba na přípravu: 20 minut, Doba vaření: 25 minut, počet porcí: 4
vegan, bez odpadu
Suroviny
2 lžíce |
oleje |
1 |
cibule |
3 |
mrkve |
1 |
petržel |
|
kousek celeru |
2 stroužky |
česneku |
2 lžíce |
mouky |
1,25 l |
vývaru |
4 |
brambory |
|
sůl, pepř |
|
kmín |
|
majoránka |
Postup:
- Cibuli nakrájíme nadrobno, zeleninu na menší kostičky.
- V hrnci rozehřejeme olej a opékáme na něm cibuli asi 5 minut, přidáme kořenovou zeleninu a
necháme smažit dalších 5 minut.
- K zelenině prolisujeme česnek, zaprášíme moukou a zalijeme horkým vývarem.
- Přidáme brambory, sůl, pepř, kmín a majoránku. Přivedeme k varu a vaříme cca 10 minut, dokud
není zelenina měkká.
Zdroj: Apetit - Polévky