Bramboračka

Doba na přípravu: 20 minut, Doba vaření: 25 minut, počet porcí: 4

vegan, bez odpadu

Suroviny

2 lžíce oleje
1 cibule
3 mrkve
1 petržel
kousek celeru
2 stroužky česneku
2 lžíce mouky
1,25 l vývaru
4 brambory
sůl, pepř
kmín
majoránka

Postup:

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, zeleninu na menší kostičky.
  2. V hrnci rozehřejeme olej a opékáme na něm cibuli asi 5 minut, přidáme kořenovou zeleninu a necháme smažit dalších 5 minut.
  3. K zelenině prolisujeme česnek, zaprášíme moukou a zalijeme horkým vývarem.
  4. Přidáme brambory, sůl, pepř, kmín a majoránku. Přivedeme k varu a vaříme cca 10 minut, dokud není zelenina měkká.

Zdroj: Apetit - Polévky