Drožďová polévka s vločkami
Doba na přípravu: 10 minut, Doba vaření: 10 - 15 minut, Počet porcí: 4
bez masa
Suroviny
2 lžíce |
oleje |
1 |
cibule |
2 hrsti |
ovesných vloček |
42 g |
čerstvého droždí |
1 |
vejce |
1 l |
vývaru |
|
sůl, pepř |
|
petrželka |
Postup:
- Na oleji krátce osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme vločky a necháme chvilku opékat.
- K cibuli a vločkám rozdrobíme droždí a mícháme, dokud se nezačne rozpouštět, pak vyklepneme
vejce a za stálého míchání necháme lehce zhrudkovatět.
- Zalijeme horkým vývarem a chvíli povaříme.
- Přidáme petrželku a podáváme.
Zdroj: Zdroj: Apetit: Jaro