Pohankové rizoto
Doba na přípravu, Doba vaření/pečení, počet porcí
vegan, bez odpadu
Suroviny
250 g |
pohanky |
2 |
cibule |
2 stroužky |
česneku |
|
zelenina (např. jarní cibulka, mrkev, květák,...) |
|
olej |
|
sůl, pepř |
Libovolně: |
bílé víno, strouhaný sýr a trhané kuřecí maso |
Postup:
- Uvařte pohanku.
- Na oleji usmažte nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypte očištěnou a pokrájenou zeleninu, osolte,
opepřete a opékejte cca 5 minut.
- Podlijte zeleninu 100 ml vody (můžete nahradit bílým vínem), přikopte a duste doměkka.
- Promíchejte pohanku se zeleninou (můžete přidat kuře a posypat sýrem).
Zdroj: Kateřina Winterová, Linda Rybová - Vaříme podle Herbáře