Pohankové rizoto

Doba na přípravu, Doba vaření/pečení, počet porcí

vegan, bez odpadu

Suroviny

250 g pohanky
2 cibule
2 stroužky česneku
zelenina (např. jarní cibulka, mrkev, květák,...)
olej
sůl, pepř
Libovolně: bílé víno, strouhaný sýr a trhané kuřecí maso

Postup:

  1. Uvařte pohanku.
  2. Na oleji usmažte nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypte očištěnou a pokrájenou zeleninu, osolte, opepřete a opékejte cca 5 minut.
  3. Podlijte zeleninu 100 ml vody (můžete nahradit bílým vínem), přikopte a duste doměkka.
  4. Promíchejte pohanku se zeleninou (můžete přidat kuře a posypat sýrem).

Zdroj: Kateřina Winterová, Linda Rybová - Vaříme podle Herbáře