Zeleninová směs seržantky Anguy

Doba na přípravu: ???, Počet porcí: 4

(bez odpadu, vegan)

Suroviny

1 lžíce slunečnicového oleje
1450 g pórku, nakrájeného na kolečka
1 zelená paprika, nakrájená na drobno
2 mrkve, nakrájené na kostičky
3 stroužky česneku, utřené
300 g hub, nakrájených na plátky
300 ml zeleninového vývaru
1400 g rajčat, nakrájených
1 lžíce sladké papriky
1400 g uvařených fazolí
(cca 350 g v suchém stavu)
1 lžíce balzamika
sůl, pepř
brambory/pečivo/knedlík
cokoli podle chuti k podávání

Postup:

  1. Ve větším hrnci rozehřejte olej. Vložte pórek, papriku a mrkev a několik minut opékejte.
  2. Přidejte česnek, houby a vařte dalších několik minut.
  3. Přidejte zeleninový vývar, rajčata a sladkou papriku. Přiveďte k varu a duste 15-20 minut.
  4. Do omáčky přidejte fazole, ocet a dochuťte.
  5. Podávejte.

Zdroj: Kuchařka Stařenky Oggové, Terry Pratchett, Stephen Briggs